Over ons

Martonbikes Het ontstaan.

Het ontstaan van Martonbikes begint zoals een sprookje... Er was eens een jongen die op jonge leeftijd een racefiets kreeg... en besmet werd met het fietsvirus.

Begin 2000, na ongeveer 25 jaar met fietsen bezig te zijn, kwam ik op het idee om vanuit mijn ervaring, mountainbikers en wielrenners te adviseren en te ondersteunen. Dit op het gebied van materialen, onderhoud en reparatie van hun fiets, training en basis kennis van voeding. Ook het organiseren van clinics, samen met “Bmx clinics”, behoort tot de mogelijkheden.

Het ontstaan was een automatisch gevolg van het feit dat ik zelf al vanaf m,n achtste jaar op een racefiets reed. Vanaf  1992 ontdekte ik, zoals zo velen, de mountainbike. Aangetrokken door het avontuur was het rijden van mountainbike marathons de ultieme mogelijkheid om alles uit jezelf en het materiaal te halen. Met ook nog eens 15 jaar ervaring als rijwiel monteur, kon het dan ook niet uitblijven dat ik mijn ervaring en kennis met anderen wilde delen.

Marathon Bikeservice was geboren.

Eind 2003 ging mijn oudste zoon ( toen 5 jaar) ook fietsen, hij wilde gaan fietscrossen. Beter bekend als BMX.
Al gauw zag ik dat in deze, toen nog kleine sport, het lastig was om aan de meest eenvoudige onderdelen te komen. Zoals buitenbanden en binnenbanden.
Een uurtje rijden naar een zaak die deze spullen verkocht was heel normaal!
Dat kan anders dacht ik en ben mij toen gaan verdiepen in deze specifieke tak van de fietssport.
Zo kocht ik mijn eerste voorraad fietscross onderdelen. Een soort E.H.B.O voorraad ( Eerste Hulp Bij Onderdelen )
Voor een band hoefden ouders nu ineens niet meer een uur te rijden, maar werd die ter plekke afgeleverd. Reparaties worden opgehaald en gebracht!
Dit alles leidde tot een grotere bekendheid. Een uitbreiding van het assortiment was dan ook de volgende stap.Zo werden er ook fietsen, kleding, helmen, en speciale onderdelen aan
toegevoegd.
Het samengaan van werkzaamheden op mountainbike, race en bmx gebied had tot gevolg dat ook de naam en het logo aangepast moesten worden.

MARTON Bikeservice  een nieuwe naam!

Juni 2010, een bestaande rijwielzaak in het centrum van Grave ging sluiten. Voor mij de mogelijkheid om een moderne  rijwielzaak te starten met  een compleet aanbod, van kinderfiets tot luxe e-bike en alle sportieve fietsen samen onder één dak, zoals race, atb en fietscross.
Een lang gekoesterde wens komt uit!
Het runnen van een complete rijwielzaak is natuurlijk wat anders dan het runnen van alleen een specialistisch  bedrijf zoals Marton Bikeservice. Ik zocht dan ook samenwerking, samen met de retail organistie Bikes and Retail. Onder de Fietsplus formule hebben wij op 1 maart 2011 onze deuren geopend. Bij deze verandering hoorde dan ook een passende naam:

FIETSPLUS  MARTON... een naam waar, persoonlijk advies, service, kwaliteit en lange termijn denken voorop staan, want ieder mens is natuurlijk uniek!

Weer twee jaar verder, merken wij dat de hierboven genoemde waarden door vele klanten wordt gewaardeerd. Ook de sportieve fietsende klant weet ons meer en meer te vinden en hecht veel waarde aan het persoonlijke contact.  Zo doende kon het dan ook niet uitblijven om ook de bedrijfsnaam zijn definitieve vorm te geven. Per 1 januari 2013 is Fietsplus Marton over gegaan in MARTONBIKES.

Onze aanpak, net even anders, kom langs en ervaar het zelf!

Met vriendelijke groeten, Marton Roelofs en Nick Roelofs

                                                                                  


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  Telefonisch bereikbaar / op afspraak
Dinsdag:  Telefonisch bereikbaar / op afspraak
Woensdag:  Telefonisch bereikbaar / op afspraak
Donderdag:  Telefonisch bereikbaar / op afspraak
Vrijdag:  Telefonisch bereikbaar / op afspraak
Zaterdag:  Telefonisch bereikbaar / op afspraak
Zondag:  Gesloten
 
We zijn alleen op afspraak geopend en hebben geen vaste openingstijden.
Doorgaans is de zaterdag de dag dat we aanwezig zijn van 10.00h tot 16.00h. in onze werkplaats / showroom in Loenersloot.
Daarnaast zijn we op diverse locaties werkzaam als Zzp-er, maar wel telefonisch bereikbaar.


Facebook


Financiering