Meer nieuws

Zomervakantie sluiting 2020.

Wij zijn gesloten ivm onze zomervakantie van 7-7-2020 t/m 18-7-2020

Wedstrijdverslag laatste topcompetitie bmx 2019

Het bmx seizoen 2019 is inmiddels bij het schrijven van dit relaas alweer verleden tijd, op een wedstrijd na. De thuiswedstrijd in Wijchen. Een sabbatical jaar voor de rijders Nick en Ryan Roelofs, maar ook een leuk jaar om alles weer helder te krijgen.

Er moeten wat hobbels worden genomen ........

Laatste week van september staat onder andere in teken van het seizoen 2020. Dat betekend dat er nog een aantal hobbels moeten worden genomen ter voorbereiding hierop.

Bedrijfsbezoek en biken gaan hand in hand

Na een weekje biken in de maand Juli, combineren we in de maand Augustus een bedrijfsbezoek / cursus aan de firma Fuji en Breezer met nog een aantal dagen biken. In verband hiermee is onze winkel dan ook gesloten van 16-08-2019 t/m 24-08-2019. Op dinsdag 27 augustus zijn we weer geopend vanaf 10.00 uur.

Vernieuwde openingstijden

Nieuwe openingstijden vanaf 1 mei 2017

Snelle broertjes naar het NK, EK en WK Bmx 2011.

De Graafse broers Nick en Ryan Roelofs hebben zich gekwalificeerd voor het NK Bmx te Baarn, EK Bmx in Haaksbergen en het WK Bmx in Kopenhagen.

OfficiŽle opening Fietsplus Marton.

Op dinsdag 1 maart is de officiŽle opening van Fietsplus Marton in het centrum te Grave.

Bmx team LK66 succesvol op het EK bmx 2018 Sarrians , Frankrijk.

Onder zeer zware omstandigheden vond het EK bmx 2018 plaats in Sarrians


Bmx team LK66 succesvol op het EK bmx 2018 Sarrians , Frankrijk.

Bmx team LK66 succesvol op het EK bmx 2018 Sarrians , Frankrijk.

Bmx team LK66 succesvol op het EK bmx 2018 Sarrians , Frankrijk.

Bmx team LK66 succesvol op het EK bmx 2018 Sarrians , Frankrijk.

Bmx team LK66 succesvol op het EK bmx 2018 Sarrians , Frankrijk.

De vrijheid die je als ondernemer hebt is een grote rijkdom.
Zelf kunnen bepalen hoe je dag, week, maand en toekomst eruit kan zien. De regie in eigen handen hebben om te kunnen zeggen dat je er even van tussen bent, om ook net als al die andere mensen te kunnen "leven".

Dat "leven" in ons privé leven ook vaak iets te maken heeft met fietsen ja...mmm 🤔....daar zal niemand vreemd van op kijken.

Zo ook vorige week...."Ga je op vakantie" werd er voorafgaand eraan veelvuldig gevraagd....Nou nee...niet bepaald echt op vakantie...een "werkvakantie" zeg maar...dat is het. Zo zou je vijf dagen op en neer naar Sarrians (omgeving Mont Ventoux) in Zuid Frankrijk voor het EK bmx het beste kunnen omschrijven. 1100 Kilometer...sturen en turen. Spotify on the radio...veel water om het vochtgehalte op pijl te houden en natuurlijk op tijd een prima bak koffie zien te scoren langs de snelweg.😋

Nick Roelofs en Ryan Roelofs...bmx-ers uitkomend voor het LK66 bmx team, waren beide gekwalificeerd om de strijd op Europees niveau aan te gaan met hun leeftijdsgenoten.
Ryan uitkomend in de klasse boys 16jr en Nick in de klasse Men 17-24jr. Daarnaast was ook hun andere team maatje Lieke Klaus aanwezig om als kersverse wereldkampioene in de klasse Woman 25+ de strijd aan te gaan met haar concurrenten.

Eenmaal woensdag aangekomen aldaar was het even wennen aan de temperaturen die je als tropisch zou kunnen omschrijven...30 graden minimaal in hartje Carpentras...Maar gelukkig: onze hotelkamer beschikte over een prima werkende airco! YES 👊
Na een aantal uurtjes even te hebben bijgetankt op bed werd het tijd om een tentje te gaan opzetten bij de baan...beetje schaduw kan geen kwaad op racing day zaterdag. Er werden tenslotte zeer hoge temperaturen voorspeld. Nog ff wat inkopen doen bij de Lidl en hoppa weer lekker terug naar onze "koelkast" in het hotel.

Carpentras...een oude hele oude stad. Mooie panden...gezellige karakteristieke binnenstad...autovrij...op een steenworp van het Hotel. Een beetje de toerist uithangen...zeker...al is het maar voor even. 
Maar natuurlijk we komen er voor de bmx ...in Sarrians 6km verderop.

Een totaal vernieuwde baan....met een behoorlijke startheuvel en een pro-sectie die HOOOOG was. Haha gelukkig hoeven de klasse's waar onze rijders in uitkomen daar niet overheen.
Oja ....wind, die stond er ook behoorlijk...dat kon zeker een serieuze spelbreker zijn op ogenschijnlijk deze makkelijk ogende baan. 
Niets was minder waar, zo bleek ....De eerste trainingsdag eiste al zijn tol bij een Nederlandse rijder die zijn onderarm op twee plekken brak tijdens de landentraining op donderdag.
Ook tijdens de wedstrijddag op zaterdag waren er veel valpartijen over de gehele baan en met name op het derde stuk. Opperste concentratie vereist zeg maar!

Na de tweede landentraining op vrijdag, waar onze LK66 rijders allen een goed gevoel aan over hielden, zouden we nog even op "hoogtestage" gaan op de Mont Ventoux. Deze inspirerende berg was een verkoelend moment gezien de temperatuur boven op de top ...TOP was. 
Ook daar was er Nederlandse concurrentie te bespeuren. Wat we allemaal als bmx-ers al niet doen om het beste uit onszelf naar boven te halen...hahaha.
Voor mij persoonlijk kwamen oude herinneringen van eind jaren negentig bovendrijven bij het "beklimmen" ervan met onze voiture. Toen tijdens een fietsweek met de pedaleurs uit Malden in: Tour de Drome. Nu met mijn eigen kroost vele jaren later....Rijkdom.😊

ZATERDAG: It's Raceday!

Vroeg uit de veren, half zes....een onrustige nacht geslapen....dat is een goed voorteken vind ik. Nick en Ryan waren er klaar voor. 
Half acht op de baan....voorbereidingen treffen....warming-up...en twee rondjes maken op de track. Manches bekend...Rider's Ready!
Ryan in race 50, Nick in 69, en Lieke in race 101. Temperatuur nog comfortabel onder de 25 graden. 😎...Maar wel drukkend. 
Ieder drie manches te gaan om zich te kwalificeren voor de finales. Nick en Ryan voor de 1/8 ste finale Lieke ging meteen door voor de main final.
Gezonde spanning was afleesbaar op hun gezicht....het is bmx en dus is alles mogelijk. 
Ryan reed drie prima rondjes met 4-4-4 door naar de 1/8ste. Dat is een eind verder dan vorig jaar, waar hij tijdens de eerste manche bij een crash zijn kaak brak. 
Nick had net als Ryan al tijdens de manches af te rekenen met stevige concurrentie. Met 3-2-2 ook door naar de 1/8ste finale. 
Voor Lieke was het belangrijk om drie steady rondjes te rijden om zich te plaatsen voor de finale. Helaas was bij haar de opkomst van rijdsters wat lager dan normaal ivm een andere klasse indeling dan voorgaande jaren....Rules are changing. 
Als kersverse Wereldkampioene slaagden ze daar prima in.☀️

Het kaf was inmiddels van het koren gescheiden....nu kon de wedstrijd zeg maar "echt" beginnen. 
Ryan met acht man aan het hek....een pittige bak zoals dat heet....voor een beslissende ronde die bepaald of de vier sterkste...slimste...door gaan naar de 1/4 finale.
Met een goede start weg uit het hek...meerijden en je momentje zien en pakken....dat was het plan. Het zou erin moeten zitten. 
Het plan verliep zoals besproken...een prima eerste bocht...slim....versnellen op het tweede stuk...een battle met nummer vijf terwijl hij vierde lag...alles was mogelijk...helaas een foutje op het einde van het tweede stuk werd direct afgestraft. Plek vier werd plek vijf....een verrassende move zat er niet meer in. Jammer maar met een vijfde plek net niet door naar de kwart finale....dat was eigenlijk zijn reële doel. Net niet gehaald, maar toch (achteraf) tevreden.

Nick kon zijn borst natmaken ....voor zover dat nog niet al was bij temperaturen die inmiddels bijna de maximale waarden van die dag (37 graden) aantikten. 
De rijkelijke aangelegde voorraad drinkwater slonk na elke manche in extreme mate.
Een 1/8ste finale met zeker vijf man van de acht die allen door kunnen gaan naar de 1/4 finale.....dus pittig zeg maar....zoals vaker een achtste finale kan zijn. 
De tactiek werd besproken....nu alleen nog ff doen. 💪
Een goed eerste stuk vanaf plek zes aan het hek....een ontzettend straffe strakke eerste bocht .....waar geslachtofferd werd....rijdend naar positie twee achter de wereldkampioen Kevin Spanninga aan. Geen foutjes meer maken en safe de race uitrijden. Op naar de 1/4 finale. 
Een kwart finale met vijf man aan het hek....vier kwarts....dus de laatste twintig rijders over...Ruimte om te racen.
Met een prima start een goede versnelling gewoon mee rijden naar kwalificatie voor de 1/2 finale....en zo geschieden het ook. Een steady rondje en ja het maakt niet uit of je 1 of 4 wordt. Nick zijn doel om de halve finale te bereiken was geslaagd.......maar ja als finalist en de nummer zes van vorig jaar wil je altijd meer....sporters zijn hongerig...goed -beter -best....iedereen herkent dat wel. 
Inmiddels was de 37 graden al zeker bereikt, heet was het voor ons als toeschouwers op de tribunes.....ook wij zaten aan het water infuus....wat er in ging droop er net zo snel weer af.
Voor de rijders was het eigenlijk niet te doen in die hete crosspakken....met dan ook nog de allerbelangrijkste finale te gaan...de 1/2 finale. Zestien rijders verdeeld over twee hekken....allen kunnen een finale rijden ...slechts acht bmx-ers kunnen zich kwalificeren. Alles is mogelijk ...loeren op de kans om je te plaatsen. 
Met een slim gekozen startplek aan het hek, garandeerde Nick zich om zijn sterke punten uit te kunnen buiten. Rijdend op het tweede stuk op plek vier werd er stevig gevochten om die plek vast te houden. Een foutje van hem gooide roet in het eten. Maar niet opgeven....nog twee stukken te gaan en zoeken ..hopen...dat er nog een momentje komt om je kans te pakken en je te kwalificeren. 
En als zo vaak ...net als vorig jaar, zat Nick op de juiste plek. Een andere rijder crashte in de laatste bocht en met wat handig stuurwerk erom heen drukte hij zijn wiel als derde over de finish in deze zinderende halve finale. Wederom een finale behaald....wat zeker geen vanzelfsprekendheid is. YES....he did it.👊

Lieke en Nick beide een finale ...super!

De klasse Woman 25+ en de klasse Men 17-24 zijn beide klasse's waar de sterke Nederlandse inbreng groot is.
Zichtbaar aan het aantal Nederlandse finalisten aan het hek in de finale.

Lieke stond zoals wel vaker op de gekozen plek 1. Met een goede start en krachtige versnelling nam ze meteen de leiding en bouwde de voorsprong gedurende haar finale alleen maar verder uit. Geen foutjes meer maken. Safe je race uitrijden. 
Trots kon ze dan ook haar voorwiel als eerste over de streep drukken. De tripel was wederom in pocket. Nederlands kampioen, Europees kampioen en Wereld kampioen in 2018 mag ze zich noemen, net als in 2017...Proficiat nogmaals.🥇

Nick als een van de vijf Nederlandse finalisten ging wederom op een plek aan de buitenkant staan. Met nog een snelle Belg en twee Fransen aan het hek was de buitenlandse inbreng beperkt....maar toch je staat niet voor niets in de finale en ook de buitenlandse rijders kunnen serieus gas geven. De Nederlanders kennen elkaar allemaal, evenals dat de Belg geen onbekende in het bmx-en is. Een mooie laatste finale van de dag. Mannen die knokken alsof het jonge honden zijn...met een doel Europees kampioen te worden.

Riders Ready...watch the lights...en weg zijn ze voor hun laatste rondje...Nick reed prima aan de buitenkant mee...een gaatje zoeken, dat er bijna altijd komt in de eerste bocht en er in duiken.
Op het tweede stuk plek vijf ...plek vier rijd net voor hem...maar naast hem aan de binnenzijde een strijd met een Nederlandse rijder om de vijfde plek...alles zit nog op deze plek heel close op elkaar ....alles kan... In bocht twee een stevig blok naar binnen en een vijfde plek is wel verzekerd voor Nick. Helaas ontstond daardoor wel een gaatje op de vierde plek. Nog versnellen naar de vierde plek met twee stukken te gaan.Het mocht niet meer baten.Hij liep zeker nog in maar het gaatje was te groot om het te overbruggen. Als vijfde de finish lijn passerend was hij superblij met dit resultaat. 
Vorig jaar al een mooie finale in Bordeaux met een zesde plek. Nu een vijfde plaats onder hele zware omstandigheden. 
LK66 did it again!

Alle deelnemers aan dit EK hebben het eigenlijk prima gedaan...want normaal gesproken zou je het niet in je hoofd halen om te fietscrossen in deze bakoven. Chapoo.

Na de huldiging die aansluitend was en het opruimen van onze teamtent en spullen....was het de vermoeidheid die eruit kwam. 
Op naar ons Hotel...de koelte opzoeken...een lekkere douche nemen....nog wat relaxen...om samen daarna met zijn allen lekker te dineren bij een prima Italiaans pizza restaurant. 🍕
Een dikke verdiende bak ijs kon daarna niet ontbreken....lekkerhhh.

Op de Franse Nationale feestdag...hebben ze het toch maar weer geflikt de rijders ...Ryan tevreden met zijn resultaat...Nick enorm blij met een top vijf klassering en Lieke de Dubbel Trippel. 💪💪💪

Ja dan rijd je de volgende ochtend fluitend weer naar Nederland toe en rollen die 1100km back home vanzelf onder je door. 
Sport ....winnen en verliezen kun je erin. Sport het vormt je. Daarom is ons leven ook zo vol van de sport...Het maakt ons allen zo gelukkig. Het is de reden om de winkel af en toe ervoor te sluiten, om dit soort momenten mee te kunnen maken. Maar dat weten de meeste klanten wel.........😉
Je leeft, ook als ondernemer, tenslotte maar een keer.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Klinkerstraat 27a, 5361 GV, Grave
  • info@martonbikes.nl
  • 0486-472789
  • KvK: 16088073
  • BTW: NL149886809B01
  • IBAN: NL76RABO0110574613
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:  gesloten
Dinsdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Woensdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Donderdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Vrijdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur**
Zaterdag:  9.00-17.00 uur
Zondag:  gesloten
 
* * Op afspraak is een bezoek na 18.00 uur mogelijk.


FacebookOnze merken

Batavus
Bioracer
Breezer
BSP
Burgers
Cannondale
Conway
Ebike Das Original
Fuji
Haro
Intersens
Magura
Qwic
Santa Cruz
Target