Meer nieuws

Zomervakantie sluiting 2020.

Wij zijn gesloten ivm onze zomervakantie van 7-7-2020 t/m 18-7-2020

Wedstrijdverslag laatste topcompetitie bmx 2019

Het bmx seizoen 2019 is inmiddels bij het schrijven van dit relaas alweer verleden tijd, op een wedstrijd na. De thuiswedstrijd in Wijchen. Een sabbatical jaar voor de rijders Nick en Ryan Roelofs, maar ook een leuk jaar om alles weer helder te krijgen.

Er moeten wat hobbels worden genomen ........

Laatste week van september staat onder andere in teken van het seizoen 2020. Dat betekend dat er nog een aantal hobbels moeten worden genomen ter voorbereiding hierop.

Vernieuwde openingstijden

Nieuwe openingstijden vanaf 1 mei 2017

Snelle broertjes naar het NK, EK en WK Bmx 2011.

De Graafse broers Nick en Ryan Roelofs hebben zich gekwalificeerd voor het NK Bmx te Baarn, EK Bmx in Haaksbergen en het WK Bmx in Kopenhagen.

Officiële opening Fietsplus Marton.

Op dinsdag 1 maart is de officiële opening van Fietsplus Marton in het centrum te Grave.

Na ruim vijf jaar nog altijd gek op fietsen.

Martonbikes is een fietsenwinkel met passie voor de fiets en het fietsen.


Na ruim vijf jaar nog altijd gek op fietsen.

Na ruim vijf jaar nog altijd gek op fietsen.

Na ruim vijf jaar nog altijd gek op fietsen.

GRAVE - Marton Roelofs leeft al sinds hij school heeft verlaten tussen de fietsen. Hij leerde het vak bij diverse bedrijven. Steeds weer zag hij nieuwe aanknopingspunten om zijn vakmanschap te verbeteren. Zowel op technisch als op sociaal gebied. Al ruim vijf jaar heeft hij in de Klinkerstraat in Grave zijn eigen zaak. Een grote winkel met centraal daarin de werkplaats, waar iedereen ook welkom is. Marton Bikes, een inmiddels vertrouwde naam in Grave. Maar ook in de wijde omgeving weten berijders van tweewielers hem te vinden: “Van Oss tot Nijmegen, van Molenhoek tot Ravenstein weten mensen me te vinden. Er komen klanten die ik al ken uit de tijd dat ik nog bij andere bedrijven werkte. Ik denk dat ze het prettig bij me vinden. Er is koffie, een stoel en een luisterend oor. Die sociale functie vind ik heel belangrijk. Ook mensen de tijd geven en gunnen. Ik vind praten wel leuk”. Het werd een gezellige avond. Dat begrijpt u.


Marton Roelofs is geboren in Nijmegen, is daar een paar uur gebleven en toen naar huis, in Velp, gegaan. Daar bleef hij tot zijn negende wonen, waarna het gezin naar Grave verhuisde: “Ik heb altijd in het Rode Dorp gewoond. Op de lts deed ik motorvoertuigentechniek. Met dat diploma op zak vertrok ik naar de Streekschool in Den Bosch. Eén dag naar school en vier dagen in de leer bij Theo van de Wiel in Langenboom. Een keiharde man, een goede leermeester. Ik heb daar enorm veel vakkennis opgedaan. Nadat ik de school had afgemaakt heb ik nog bij Smulders in Wijchen gewerkt, totdat ik in militaire dienst moest. Na de diensttijd heb ik even bij Philips gewerkt, maar ben toch weer naar 'mijn' vak teruggegaan. Bij Jan Kooij heb ik eerst in de werkplaats me verder bekwaamd en ben toen naar de raceafdeling gegaan. Daar heb ik het commerciële gedeelte van een winkel geleerd. Inkoop en de hele financiële kant. Maar ook het omgaan met klanten. Ik heb er van 1988 tot 1995 gewerkt. Het was een topopleiding. Ik leerde er alles over de winkelinrichting en de presentatie. Dat werd flink aangemoedigd”.

De weg naar de Klinkerstraat
“Maar bij Kooij werd het te commercieel. Na omzwervingen in een rijwielzaak in Groesbeek, ben ik even “vreemd gegaan”. Ik zag een advertentie van een klusbedrijf en ben klussenier geworden. Tussendoor kon ik de fietsen toch niet ontwijken. Vrienden vroegen of ik even wilde helpen. Toen ik op Kerstavond in een badkamer stond te klussen, vroeg ik me af waar ik eigenlijk mee bezig was. Dus terug naar de fietsen”. Marton was inmiddels getrouwd met Jacqueline en het gezin had drie kinderen. Hij zocht naar een geschikte combinatie om met fietsen bezig te zijn en ook tijd voor zijn gezin te hebben: “Ik werd chef werkplaats bij Meulenreek in Geffen, deed er thuis nog wat fietsenwerk bij en zag mijn kinderen opgroeien. In 2005 overleed mijn vader. Een tijd vol zorgen. Toch weer naar Kooij, een zaak in Druten en in Herpen. In 2007 werd ik Fietstechnicus van het jaar van Nederland. Vond ik keileuk. In 2010 liep ik door de Klinkerstraat en zag dat de fietsenwinkel leeg stond. Tom Schouten kwam erbij staan. Op 1 december ging de sloophamer erin”.

Marton Bikes
Op 1 maart 2011 ging Martons droom in vervulling: “Ik vond het spannend. Een eigen zaak. Vooral de eigen vrijheid trok me aan. Je eigen tijd indelen. Mijn drie kinderen zijn fanatieke sporters. Op deze manier kon sport integreren in mijn zaak. Mijn collectie bestaat uit stads- en omafietsen, e-bikes, racefietsen, mountainbikes en BMX-fietscrossfietsen. Uiteraard met veel accessoires, een kledinghoek, helmen, fietsschoenen. Kijk maar op www.martonbikes.nl. Maar het kloppend hart van de zaak is de werkplaats. Je kunt nog zoveel praten, maar in de werkplaats gebeurt het. Het is de basis voor onze klandizie, de basis voor onze naam. De werkplaats is voor iedereen toegankelijk. Wil je bij de reparatie blijven? Gezellig. Daarom vind ik het ook leuk als mensen gewoon binnenlopen om adviezen te vragen. Ze weten inmiddels wel dat ik alle vernieuwingen op het gebied van mijn tak van de vervoersbehoefte bijhoud. Ik ben een perfectionist. Dat hoort gewoon bij mijn passie voor mijn werk. Het is best wel eens lastig. Gelukkig vinden mijn klanten dat niet erg, want zo kan ik ze wel helpen. Vanuit die “helpgedachte” is ook mijn nieuwste plan ontstaan. Cursussen voor het schoonmaken van de race- of mountainbikefiets. Samen met mijn oudste zoon ben ik het programma aan het ontwikkelen. In februari hoop ik hiermee te beginnen. En daarna moet er ook een cursus basisonderhoud voor die fietsen komen. Tandwiel vervangen, ketting op lengte brengen, versnellingsapparaat afstellen. Dat soort zaken”.

Marton Roelofs is bezeten van zijn vak. Geen wonder dat zijn twee zoons ook iets met fietsen hebben. Zij rijden op hoog niveau hun wedstrijden in het BMX-fietscrossen. In binnen- en buitenland. Dochter Claudette is supporter, maar speelt zelf behoorlijk goed basketbal. Marton: “De sport hebben ze van mij, het leervermogen van hun moeder”. Het “ergens optimaal voor gaan” van allebei.


http://www.arenalokaal.nl/arena/ondernemend/regio-land-van-cuijk/grave/marton-roelofs-gravenaar-met-passie-voor-tweewielers


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Klinkerstraat 27a, 5361 GV, Grave
  • info@martonbikes.nl
  • 0486-472789
  • KvK: 16088073
  • BTW: NL149886809B01
  • IBAN: NL76RABO0110574613
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:  gesloten
Dinsdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Woensdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Donderdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Vrijdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur**
Zaterdag:  9.00-17.00 uur
Zondag:  gesloten
 
* * Op afspraak is een bezoek na 18.00 uur mogelijk.


FacebookOnze merken

Batavus
Bioracer
Breezer
BSP
Burgers
Cannondale
Conway
Ebike Das Original
Fuji
Haro
Intersens
Magura
Qwic
Santa Cruz
Target