Meer nieuws

September korte break van een week.

Wij zijn in september gesloten ivm een korte break van een week volgens het schema hieronder

Vernieuwde openingstijden

Nieuwe openingstijden vanaf 1 mei 2017

Snelle broertjes naar het NK, EK en WK Bmx 2011.

De Graafse broers Nick en Ryan Roelofs hebben zich gekwalificeerd voor het NK Bmx te Baarn, EK Bmx in Haaksbergen en het WK Bmx in Kopenhagen.

OfficiŽle opening Fietsplus Marton.

Op dinsdag 1 maart is de officiŽle opening van Fietsplus Marton in het centrum te Grave.

Wedstrijdverslag laatste topcompetitie bmx 2019

Het bmx seizoen 2019 is inmiddels bij het schrijven van dit relaas alweer verleden tijd, op een wedstrijd na. De thuiswedstrijd in Wijchen. Een sabbatical jaar voor de rijders Nick en Ryan Roelofs, maar ook een leuk jaar om alles weer helder te krijgen.


Wedstrijdverslag laatste topcompetitie bmx 2019

Wedstrijdverslag laatste topcompetitie bmx 2019

Dinsdagmorgen...

Een diesel zo mag men mij wel noemen...een slo-starter....rustig inkomen....een broertje dood aan meteen smorgens als een dolle er tegenaan....wellicht de leeftijd🤔...maar is de "ouwe" warm gedraaid dan gaat hij ook lang door!

Nog wat optekenen, de gedachten toevertrouwen aan het schrift.
Relaxed met een mok thee binnen handbereik.
Nog nagenieten van een mooi, druk en sportief weekend.
De laatste National Bmx Topcompetitie stond op het programma en Klazienaveen was the place to be.
Misschien nog wel altijd de mooiste baan van Nederland? In ieder geval een top locatie met een prima organisatie. Men had het weer prima voor elkaar.

Klazienaveen. ..en bmx ...daar ga je graag heen. Ondanks dat het een aardig eindje tuffen is.
Zowel Nick als Ryan rijden graag op deze baan.
Ook voor ons als ouders hebben we speciale herinneringen aan deze track. De baan waar Nick in 2012 Nederlands kampioen werd bij de boys van 14jr.

Maar afgelopen zondag 6 oktober stond alles er toch wat anders voor dan in het prachtige jaar 2012.
Nick die door zijn studie min of meer een sabbatical jaar kent op de bmx en Ryan die net gestart op de ALO, ook niet altijd op de bmx te vinden is gezien hij de hele dag al sport op de opleiding.
Toch, de motivatie en het plezier om er naar eigen kunnen het beste van te maken was op beide koppies af te lezen.

Gezellig met zijn allen onder de grote club tent van de Fcv Wijcross. Met vele bij elkaar zodat we het warm kregen, want in het hoge noorden hadden we zondag nou niet echt het idee dat de aarde aan het opwarmen was.
Een koude en stevige oosten wind stond de gehele dag straf te waaien over de baan.
Koffie en warme drank vonden gretig aftrek in de standjes, zo ook de viskraam. ..die zelfs even gesloten was om te gaan vissen.....voor nieuwe moten.

Na de ochtend training, waar nog met dikke hoodies werd gereden werd het tijd om de degens te gaan kruisen in de drie manches bij de amateur klasse Men 17 - 24 jr.
Ryan ging met drie mooie manches 4-3-5 door naar de kwart finales. (Filmpje tweede manche Ryan)
Nick ging ook met prima races 2-1-2 door naar dezelfde kwart finales.
Toeval of niet....maar samen als broers en zes andere rijders, konden ze de strijd aangaan in de kwart. Een felle race man tegen man....in de mooiste klasse binnen de bmx sport.
Nick kwam als derde over finish en Ryan moest zijn meerdere erkennen in de sterkere rijders voor hem en kwalificeerden zich niet voor de halve finale. Toch goed gereden en het positieve meenemen als leermoment.

Zoals zo vaak benoemd is de halve finale een race waar rijders met het mes tussen de tanden rijden. Iedereen wil tenslotte toch in de finale komen. Echter voor slechts vier rijders van de acht wacht kwalificatie op de finish lijn.
Mannen met baard,...snorren,....strakke blikken,...ja acht hormoon bommen aan het hek.
Riders Ready, watch the Light. ...en weg zijn ze.
Met een prima start wist Nick met voldoende versnelling zich over het eeste stuk te sturen. Met een strakke bocht er achteraan lag hij op finale koers. Een aanval op zijn vierde plaats in de laatste bocht leiden alleen nog tot een crash van de aanvallende rijder.
Met een vierde plek door naar de finale ..en daar kan weer opnieuw gestreden worden voor het podium.

De laatste finale op Nationaal niveau van dit seizoen.
Met startplek 8 aan het hek was het tactisch de beste plek om met een goede versnellingen je zo best mogelijk te positioneren in de eerste bocht. Wat er daarna gaat gebeuren is een kwestie van ...ad-hoc reageren.
Prima strijdplan zo bleek. Het start riedeltje liep, het hek valt, de muziek knalt over de baan en de omroeper maakt het nog spannender dan dat het al is.
Nick is goed weg uit het hek....De vesnelling is okť. ...van buiten naar binnen een blok zetten ...ruimte makend in de eerste bocht....lijn houden....Als vijfde de eerste bocht uitkomend...op het randje over de eerste bult van het tweede stuk....opschuiven naar plek vier...ja racen op de baan daarin is hij een ster, mede met een fluwelen techniek.
Jagend op nummer drie stuurt hij strak door de tweede bocht om op de rythem sectie met veel power, achterwielend, net precies op tijd In de laatste bocht onder door te steken bij nummer drie. Een prachtige move, die de omroeper zelfs nog verraste.
Uitsturen naar buiten en vol gas door naar de streep.....om inderdaad als derde zijn wiel over de finish lijn te drukken.
Een mooie race Nick....waar de winst ging naar Elwin Remmers en een tweede plek weggelegd was voor de sterke Ronan Lemmens.

Een bmx seizoen dat gekenmerkt werd door vooral de studie van Nick en Ryan en met name het afronden ervan ....een seizoen waarin Ryan zijn lever scheurde tijdens een crash.
Maar ook een seizoen waarin het Bmx-en ze nog meer nader tot elkaar bracht.
Samen als tweemans team elkaar versterken.

Met een derde plaats als dag zege en een vijfde plaats overall over zes wedstrijden was Nick dik tevreden.
Ryan wist zich als 32ste toch tevreden te stellen. Zijn winst zit in de ontwikkeling ipv de ranking in deze zware "grote mannen klasse".

Nu rest alleen nog de allerlaatste wedstrijd op onze thuisbasis in Wijchen. Een afdelings wedstrijd van de regio Zuid. Daar zullen de rijders en rijdsters van de Fcv Wijcross acteren en het beste uit zichzelf halen.
As zondag 13 oktober kunt U alles aanschouwen aan de Valendries in Wijchen. De wedstrijd begint om 11 uur.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Klinkerstraat 27a, 5361 GV, Grave
  • info@martonbikes.nl
  • 0486-472789
  • KvK: 16088073
  • BTW: NL149886809B01
  • IBAN: NL76RABO0110574613
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:  gesloten
Dinsdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Woensdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Donderdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Vrijdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur**
Zaterdag:  9.00-17.00 uur
Zondag:  gesloten
 
* * Op afspraak is een bezoek na 18.00 uur mogelijk.


FacebookOnze merken

Batavus
Bioracer
Breezer
BSP
Burgers
Cannondale
Conway
Ebike Das Original
Fuji
Haro
Intersens
Magura
Qwic
Santa Cruz
Target