Meer nieuws

Zomervakantie sluiting 2020.

Wij zijn gesloten ivm onze zomervakantie van 7-7-2020 t/m 18-7-2020

Wedstrijdverslag laatste topcompetitie bmx 2019

Het bmx seizoen 2019 is inmiddels bij het schrijven van dit relaas alweer verleden tijd, op een wedstrijd na. De thuiswedstrijd in Wijchen. Een sabbatical jaar voor de rijders Nick en Ryan Roelofs, maar ook een leuk jaar om alles weer helder te krijgen.

Er moeten wat hobbels worden genomen ........

Laatste week van september staat onder andere in teken van het seizoen 2020. Dat betekend dat er nog een aantal hobbels moeten worden genomen ter voorbereiding hierop.

Vernieuwde openingstijden

Nieuwe openingstijden vanaf 1 mei 2017

Snelle broertjes naar het NK, EK en WK Bmx 2011.

De Graafse broers Nick en Ryan Roelofs hebben zich gekwalificeerd voor het NK Bmx te Baarn, EK Bmx in Haaksbergen en het WK Bmx in Kopenhagen.

Officiële opening Fietsplus Marton.

Op dinsdag 1 maart is de officiële opening van Fietsplus Marton in het centrum te Grave.

Bmx Team LK 66 pakt twee maal goud op het NK Bmx.

Onder gelukkig droge omstandigheden en niet te veel wind werd het Nederlands kampioenschap BMX, ook wel Fietscross genoemd, verreden op messchien wel de mooiste baan van Nederland in het hoge noordse Klazienaveen.


Bmx Team LK 66 pakt twee maal goud op het NK Bmx.

Bmx Team LK 66 pakt twee maal goud op het NK Bmx.

Bmx Team LK 66 pakt twee maal goud op het NK Bmx.

Bmx Team LK 66 pakt twee maal goud op het NK Bmx.

Nick Roelofs en Lieke Klaus Nederlands kampioen BMX 2012.

Zondag 29 april 2012 werd het NK Bmx verreden te Klazienaveen, met prima resultaten voor het LK66 bmx team met twee Nationale titels voor zowel Lieke “sunshine” Klaus uit Wijchen en Nick Roelofs afkomstig uit Grave.

Op een van Nederlands mooiste bmx banen konden de eerste prijzen van het bmx seizoen 2012 worden gepakt. Zo vroeg al in het seizoen, dit alles omdat het een Olympisch jaar is ook voor de bmx sport.

Team LK66 bestaande uit Lieke Klaus en Nick Roelofs hadden zich beiden prima voorbereid en waren gebrand om voor niets minder dan goud te gaan.

Voor Lieke Klaus, uitkomend in de klasse Elite Woman, was dit NK een gelegenheid om te laten zien dat zij nog altijd de beste Nederlandse dame op dit moment is. Met een Olympische nominatie op zak en al reeds vormbehoud te hebben getoond in 2012 hadden de andere rijdsters dan ook een gedegen concurrente in hun midden.

Uitkomend in de klasse boys 14 jaar was Nick Roelofs erop gebrand om nu eindelijk eens de titel te pakken, na reeds al vele malen een tweede plaats te hebben behaald. Na goed uit de winter te zijn gekomen met twee maal een overwinning in de Nationale Topcompetitie en hierin de leiding te hebben, heeft hij ook de aansluiting gevonden bij de Europese top met o.a. een 4de en een 3de plaats in Creazzo Italië. Nick was dan ook één van de favorieten op dit NK.

De wedstrijd verliep voor zowel Lieke Klaus als Nick Roelofs zeer voorspoedig, waarbij ze allebei de drie manches wisten te winnen om vervolgens voor Lieke naar de finale te gaan en Nick zich wist te plaatsen voor de halve finale. Hierin reed hij erg sterk en wist deze met winst af te sluiten. Voor zowel Lieke als Nick moest het dan in de finale race gaan gebeuren.

Lieke reed, met een iets mindere start, vrij makkelijk op kop naar de eerste bocht om vervolgens niet meer te worden in gehaald. Ze finishte met ruime voorsprong en liet daarbij ook de voor de Nederlandse selectie uitkomende Laura Smulders achter zich.

Nick had in tegenstelling tot Lieke een vrij goede start en kon net als haar met een hole-shot de eerste bocht insturen. De enigste concurrentie kon hij verwachten van de Nederlands kampioen van vorig jaar, Justin Kimmann. Deze maakte het Nick nog vrij lastig op het derde rechte stuk. Maar met een goed gereden laatste bocht en een laatste eindsprint tot aan de finish wist Nick de winst naar zich toe te trekken met een halve fiets voorsprong in deze zinderende finale race.

Het laatste nieuws van Nick Roelofs is dat hij afgelopen weekend, 5mei 2012, op de eindronden EK bmx in Orléans Frankrijk, het bmx mekka,  bij de boys 14 jaar in de finale 7de is geworden. Een knappe prestatie mede omdat hij zelfs tot in de laatste bocht nog op de 5de plek reed maar helaas door een valpartij met de 7de plek genoegen moest nemen.

Voor meer bmx nieuws over Lieke en Nick ga dan naar www.liekeklaus.com . 

Beelden zeggen meer dan woorden, dus surf voor het volledige race verslag naar www.bmx-videos.com  en volg de aanwijzingen.

Finale race Lieke Klaus: zie dutch champ, > race video's, > finale elite woman.

Finale race Nick Roelofs: zie dutch champ, > race video's, > finale boys 14 jr.

Beide van harte proficiat, ook namens Fietsplus Marton en Marton BMX & Parts.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Klinkerstraat 27a, 5361 GV, Grave
  • info@martonbikes.nl
  • 0486-472789
  • KvK: 16088073
  • BTW: NL149886809B01
  • IBAN: NL76RABO0110574613
Afspraak maken

Openingstijden

Maandag:  gesloten
Dinsdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Woensdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Donderdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur
Vrijdag:  10.00-12.30 / 13.30-18.00 uur**
Zaterdag:  9.00-17.00 uur
Zondag:  gesloten
 
* * Op afspraak is een bezoek na 18.00 uur mogelijk.


FacebookOnze merken

Batavus
Bioracer
Breezer
BSP
Burgers
Cannondale
Conway
Ebike Das Original
Fuji
Haro
Intersens
Magura
Qwic
Santa Cruz
Target